Lesmateriaal    

 

titel en uitvoerders leeftijdscategorie audiovisual schriftelijk
materiaal

prijs incl. BTW, excl. verzendkosten)

         
Bribris en Cabécares in Costa Rica
Ine van Jaarsveld en Harry van Kesteren

10 - 14 jaar

 

52 blz. A4

€ 9,00

Werkboek met informatie en opdrachten voor leerlingen in de leeftijd van 10 to 14 jaar.    
         
Leven in India: een dubbelportret
Harry van Kesteren, Anthonie Vermeer e.a.
10 - 12 jaar
diaserie op CD-rom
48 blz. A4 € 6,50
€ 10,00
Het verhaal van een jongen uit een rijk milieu en dat van een meisje uit een arm milieu. Hoewel zij elkaar niet kennen, hebben ze in zekere zin wel met elkaar te maken.

In de diaserie (op video) vertellen de kinderen over hun leven. In het werkboek is informatie te vinden over India en worden suggesties geboden om een projekt over India op te zetten.

         
Mexico
Ine van Jaarsveld, Harry van Kesteren
6 - 12 jaar   70 blz. A4 € 9,00
Een werkboek vol informatie, tips, praktijkvoorbeelden en werksuggesties om in de groepen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs een projekt te doen over Mexico.    
         
Textiel in Perú
Ine van Jaarsveld, Harry van Kesteren
6 - 12 jaar   46 blz. A4 € 8,00
In dit werkboek is veel informatie te vinden over de oorspronkelijke bewoners van Perú. Nadruk wordt gelegd op de rijke geschiedenis van de textiele werkvormen. Er zijn in dit werkboek dan ook veel praktische tips en werkvormen te vinden, die alle verband houden met deze textiele geschiedenis. Een mooi voorbeeld daarvan is het maken van een hangbrug van de ene kant van het lokaal naar de andere.    
         
De Haarlemmerhout
Frans van den Berg, Harry van Kesteren e.a.
10 - 12 jaar video
30 - 40 min.
32 blz. A5 niet meer verkrijgbaar
Van 1991 tot 1995 is ieder jaar een milieuproject georganiseerd voor de groepen 7 van het basisonderwijs in Haarlem en omgeving. Per jaar konden 1000 kinderen op uitnodiging van de stichting De Houten Haarlemmer een dag doorbrengen in de Haarlemmerhout. Als voorbereiding op deze projektdag, die ieder jaar een ander thema meekreeg, werd de deelnemende scholen een videoband aangeboden en kregen de kinderen een werkboekje. In De Hout zelf werden allerlei creatieve aktiviteiten georganiseerd om de kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met het wel en wee van dit stadsbos en met wat jezelf zou kunnen bijdragen aan het behoud van De Hout.
Van deze videobanden en werkboekjes zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar.
Meer informatie over hoe dit projekt thans wordt uitgevoerd is te krijgen bij de stichting De Houten Haarlemmer,